Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Co wspomaga odchudzanie: przyprawy, błonnik, woda...
 

Suplementy, herbatki na odchudzanie, tajemnicze proszki – czy to wszystko jest naprawdę potrzebne, aby schudnąć? Nie! Wystarczy się stosować do podstawowych
Remover makijaż permanentny. Jeżeli coś poszło nie tak - usunięcie makijażu permanentnego.
Dzięki temu produktowi niepożądaną pigmentację można usunąć do jednej godziny po zabiegu.
remover makijaż permanentny
Poprzez
Stay long mascara. Długie rzęsy dla Ciebie
Najchętniej używanym kosmetykiem, bez którego nie wyobraża sobie życia większość kobiet, jest mascara. Tusz do rzęs w kolorze czarnym to must have każdej kobiety - nawet sięgają
Perfumy do włosów. Czy warto kupować?
Te perfumy uwalniają swoje wspaniałe nuty zapachowe z każdym ruchem głowy. Dowiedz się, jak je dobrze wykorzystać.
Co to za zapachy do włosów?
Formuły dedykowane wyłącznie do włosów.
Depilacja pastą cukrową Poznań. Gładkie nogi z pastą cukrową (Poznań)
W dzisiejszych czasach depilacja to konieczność. Gładkie ciało stało się jednym z kanonów piękna, dlatego wszystkie kobiety do niego dążą. Istnieje
Zabieg depilacji woskiem . Na czym polega?
Depilacja woskiem to nic innego jak depilacja przede wszystkim owłosienia występującego na nogach, pod pachami czy też w okolicy bikini.
Materiałem, który jest używany podczas
Aloes do jedzenia i do picia - sok z aloesu: jaka cena?
Aloes zwyczajny jest rośliną, którego zastosowanie znane jest w medycynie ludowej oraz fitoterapii. Wykazano, że substancje bioaktywne które są w nim zawarte są

Posted by on Sty 14, 2021 in Różne kategorie |

Dania indyjskie przepisy

Dania indyjskie przepisy

Kuchnia indyjska jest połączeniem tradycji kulinarnych różnych narodów, a także wyznań. Stanowi połączenie skrajnych smaków, a dodatkowo jest pełnowartościowa.

Dania indyjskie przepisy

Jednym z najbardziej popularnych dań indyjskich jest Dal makhani, czyli bezmięsna potrawa curry. Dal makhani, to danie, które dodatkowo jest niskokaloryczne, a zarazem wyjątkowo syte. Przygotowanie tego typu dania nie jest zbyt skomplikowane. Należy zacząć od dokładnego namoczenia fasoli. Następnie fasolę przekładamy do czystej wody i dodajemy imbir oraz pokrojone drobno chili. Całość gotujemy do odpowiedniej miękkości. W czasie gotowania możemy zająć się smażeniem czosnku i cebuli, dodając do nich odpowiednie przyprawy. Na końcu łączymy wszystkie składniki, zaprawiamy danie śmietaną oraz masłem i czekamy aż odparuje. Dal makhani porównywane jest do polskiego bigosu, dlatego występuje w wielu odsłonach. Każda osoba ma swój własny sposób na jej przygotowanie i doprawienie. Potrawa cechuje się również różnym stopniem ostrości.

Co jest najważniejsze? Dal makhani nie wolno przygotowywać w pośpiechu, ponieważ potrawa najlepiej smakuje gdy jest przygotowywana na wolnym ogniu. Ważne jest również odpowiednie podanie dania. Jeśli chcemy zadbać, aby wyglądało ono jak typowe indyjskie danie, należy udekorować całość listkami kolendry, a na wierzchu zrobić kleks z śmietany. Dal makhani najlepiej smakuje z ryżem bądź pieczywem naan. Podobnymi daniami do Dal makhani są: aloo gobi, czyli curry z ziemniaków i kalafiora, a także palak paneer i chana masala. Warto również wiedzieć, że Dal makhani ma dużo białka oraz błonnika. Dodatkowo poprawia perystaltykę jelit i dostarcza cennych składników budulcowych. Mimo tego iż fasola może być trudna do strawienia, proces ten jest w prawidłowy sposób regulowany dzięki imbirowi. Dal makhani, jak wszystkie potrawy z roślin strączkowych, smakują doskonale następnego dnia, dlatego warto zadbać o wcześniejsze przygotowanie potrawy jeśli planujemy przyjęcie bądź inną imprezę.