Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Trwałe usuwanie owłosienia w Krakowie, depilacja laserowa Oława
Depilacja laserowa jest od kilku lat prawdziwym przebojem. Epilacja, czyli trwałe usuwanie owłosienia pozwala na pozbycie się niechcianego owłosienia skutecznie.
Makijaż permanentny twarzy cena. Czy drożej zawsze oznacza lepiej? Makijaż permanentny Gniezno
Na całym rynku kosmetycznym makijaż permanentny twarzy cena się waha, a ten koszt zależy od rodzaju makijażu, części ciała
Etapy makijażu permanentnego brwi. Poszczególne fazy zabiegu. Makijaż permanentny Ostrołęka
Etapy makijażu permanentnego brwi składają się przede wszystkim na : szczegółowym wywiadzie, następnie kosmetyczka analizuje
Zjawiskowa trwała na rzęsy Poznań. Podkręcone rzęsy na długo - Pump up lash dla rzęs
Idealne rzęsy są długie, grube i podkręcone - dlatego producenci mascar skupiają się w walce o udoskonalenie swoich formuł, aby skutkowały
Skuteczne leczenie trądziku - dobre tabletki i maść na trądzik. Tabletki na pryszcze
Jedną z najczęstszych dolegliwości cery dotykającą ludzi w różnym wieku, chociaż jeszcze do niedawna kojarzoną głównie z osobami w wieku
Trening na kondycję - ćwiczenia, sterydy, opinie
Zaczynamy się martwić o swoją kondycję, kiedy łapiemy zadyszkę przy wchodzeniu po schodach lub podbiegnięciu do autobusu. Poznań jest miastem dużym, w którym wszystko wręcz
Nitkowanie brwi Poznań. Idealne łuki twoich brwi
Idealny łuk brwiowy to marzenie każdej kobiety. Ładnie wyrysowane brwi tworzą piękną oprawę oczu i są elementem wpływającym korzystnie na wygląd całej twarzy. Nie warto

Posted by on Sty 14, 2021 in Różne kategorie |

Dania indyjskie przepisy

Dania indyjskie przepisy

Kuchnia indyjska jest połączeniem tradycji kulinarnych różnych narodów, a także wyznań. Stanowi połączenie skrajnych smaków, a dodatkowo jest pełnowartościowa.

Dania indyjskie przepisy

Jednym z najbardziej popularnych dań indyjskich jest Dal makhani, czyli bezmięsna potrawa curry. Dal makhani, to danie, które dodatkowo jest niskokaloryczne, a zarazem wyjątkowo syte. Przygotowanie tego typu dania nie jest zbyt skomplikowane. Należy zacząć od dokładnego namoczenia fasoli. Następnie fasolę przekładamy do czystej wody i dodajemy imbir oraz pokrojone drobno chili. Całość gotujemy do odpowiedniej miękkości. W czasie gotowania możemy zająć się smażeniem czosnku i cebuli, dodając do nich odpowiednie przyprawy. Na końcu łączymy wszystkie składniki, zaprawiamy danie śmietaną oraz masłem i czekamy aż odparuje. Dal makhani porównywane jest do polskiego bigosu, dlatego występuje w wielu odsłonach. Każda osoba ma swój własny sposób na jej przygotowanie i doprawienie. Potrawa cechuje się również różnym stopniem ostrości.

Co jest najważniejsze? Dal makhani nie wolno przygotowywać w pośpiechu, ponieważ potrawa najlepiej smakuje gdy jest przygotowywana na wolnym ogniu. Ważne jest również odpowiednie podanie dania. Jeśli chcemy zadbać, aby wyglądało ono jak typowe indyjskie danie, należy udekorować całość listkami kolendry, a na wierzchu zrobić kleks z śmietany. Dal makhani najlepiej smakuje z ryżem bądź pieczywem naan. Podobnymi daniami do Dal makhani są: aloo gobi, czyli curry z ziemniaków i kalafiora, a także palak paneer i chana masala. Warto również wiedzieć, że Dal makhani ma dużo białka oraz błonnika. Dodatkowo poprawia perystaltykę jelit i dostarcza cennych składników budulcowych. Mimo tego iż fasola może być trudna do strawienia, proces ten jest w prawidłowy sposób regulowany dzięki imbirowi. Dal makhani, jak wszystkie potrawy z roślin strączkowych, smakują doskonale następnego dnia, dlatego warto zadbać o wcześniejsze przygotowanie potrawy jeśli planujemy przyjęcie bądź inną imprezę.